Drieduizend filialen voor zaadbank Bionext

Zo'n drieduizend consumenten hebben zich bij Bionext aangemeld als filiaalhouder voor campagne 'De Grootste Zaadbank van Nederland'.

Bionext startte de campagne twee maanden geleden vanwege de zorg over patenten op voedsel. Consumenten konden zaden van door patenten bedreigde gewassen laten onderduiken in hun vriezer of uitzaaien in hun eigen tuin.

Er zijn uiteindelijk tijdens de campagne 55.000 zaadzakjes verkocht en er is volgens Bionext ruim 50.000 euro aan donaties opgehaald.

No Patents on Seeds

De informatie over de filiaalhouders voor de zaadbank gaat Bionext morgen overhandigen aan het Europees Octrooibureau (EOB). Dat gebeurt tijdens een grote manifestatie van de beweging 'No Patents on Seeds'.

Een delegatie van 'No Patents on Seeds' gaat in overleg met de administratieve raad van het EOB. Deze raad bestaat uit vertegenwoordigers van 38 Europese landen en bepaalt het beleid ten aanzien van het Europees Octrooiverdrag.