Foto: Nieuwe Oogst
Nieuws

Ruim drieduizend melkveehouders willen minder melken

In totaal hebben 3.160 melkveehouders een aanvraag tot uitbetaling voor de regeling tegemoetkoming vermindering melkproductie gedaan. In totaal gaat het om circa 73.900.000 kilo minder te leveren melk.

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In september 2016 zijn in totaal 3.932 verzoeken tot deelname ingediend en toegewezen. Melkveehouders konden tot en met 14 februari 2017 een aanvraag tot uitbetaling doen.

De tegemoetkoming bedraagt 14 euro voor iedere 100 kilo minder geleverde melk. Het gaat om een verminderde levering van melk in de periode oktober-december 2016 in vergelijking met dezelfde periode van 2015.

Melkveehouders die in oktober 2016 een verzoek tot deelname ingediend en toegewezen kregen, kunnen tot en met 17 maart een uitbetaling aanvragen. Aanvragen na die datum neemt RVO niet meer in behandeling.

Mike Schellart

Mike Schellart

Mike Schellart is coördinerend redacteur Algemeen en Veehouderij. Hij volgt de politiek, economie en veehouderij.

Contact