AH+wil+naar+vierkantsverwaarding+biokip
Nieuws

AH wil naar vierkantsverwaarding biokip

Albert Heijn zet meer in op het gebruik en verkoop van de gehele scharrel- of biologische kip als scharrel of biologisch, de zogenaamde vierkantsverwaarding.

De supermarktketen heeft sinds kort in 275 winkels het basisassortiment van scharrel- en biologische kip uitgebreid met nieuwe gemaksproducten, zoals gemarineerde scharrelkipfilet, scharrelkip-ovenschotels, schnitzels en burgers.

Op deze manier wordt geprobeerd de gehele kip als scharrel- of biologische kip te vermarkten. Niet alleen de populaire borstfilet, maar bijvoorbeeld ook dijen worden op deze manier als scharrel of biologisch verwaard.

Gangbare circuit

Doordat die vierkantsverwaarding niet altijd gemakkelijk is, verdwijnen minder courante delen wel eens in het gangbare circuit, waardoor de meerwaarde van scharrel of biologisch niet wordt gewaardeerd.

Pieter Stokkermans

Pieter Stokkermans redacteur Veehouderij. Hij volgt de melkveehouderij en specifiek de fokkerij en maisteelt.

Contact