Mogelijk+grote+vleesfraude+in+Brazili%C3%AB
Nieuws

Mogelijk grote vleesfraude in Brazilië

In Brazilië zijn invallen gedaan bij tientallen vleesverwerkende bedrijven in een onderzoek naar grootschalige fraude.

Dit melden zowel NOS Teletekst als het AD vanavond. Volgens de berichtgeving zijn invallen gedaan bij meer dan veertig bedrijven en overheidsinstanties. Verder zijn meer dan driehonderd arrestatiebevelen uitgevaardigd. Het zou met name gaan om medewerkers en directieleden van grote Braziliaanse vleesverwerkende concerns als JBS en BRF.

De vermeende fraude betreft het omkopen van inspecteurs van de overheid om partijen bedorven vlees goed te keuren. Het AD spreekt over besmettingen met salmonella en ook zouden stoffen aan het vlees worden toegevoegd om de geur van bederf te verbloemen.

Import via Rotterdam

Europa importeert veel vlees uit Brazilië. Een groot deel daarvan wordt ingevoerd via de haven van Rotterdam. Op dit moment is onduidelijk of de Braziliaanse fraude ook betrekking heeft op vlees dat bestemd is voor Europese consumptie.

Haijo Dodde

Haijo Dodde is redacteur Akker- & Tuinbouw. Hij volgt met name de akkerbouw en vollegrondstuinbouw.

Contact