Nieuws

Verrot Braziliaans vlees op vrachtlijst voor Rotterdam

Er is geprobeerd om verrot vlees uit Brazilië naar een Italiaanse haven en Rotterdam te verschepen. Onduidelijk is of deze of andere naar Europa verstuurde partijen in de pan zijn beland, meldt De Telegraaf.

Importeur World's Finest Meat in Zoeterwoude importeert vlees van Friboi, dat onderdeel is van het Braziliaanse JBS. Dat vleesverwerkend bedrijf ligt samen met BRF onder vuur vanwege de verkoop van bedorven vlees.

De Nederlandse importeur sluit volgens De Telegraaf echter uit dat via dat bedrijf dit vlees in winkels is beland.

Oogje dichtknijpen

Inspecteurs van het Braziliaanse ministerie van Landbouw knepen in ruil voor steekpenningen een oogje dicht. Bedorven vlees werd opnieuw verpakt en belandde op de Braziliaanse markt of werd naar Europa verzonden.

Verder werden kankerverwekkende stoffen gebruikt om te voorkomen dat controleurs of handelaren zouden opmerken dat het vlees bedorven was. Bij veertig slachthuizen en vleesverwerkende bedrijven zijn invallen gedaan.

Gertjan van der Wal

Gertjan van der Wal

Gertjan van der Wal is redacteur Digitale media. Hij voert (eind)redactie over NieuweOogst.nu, nieuwsbrieven en sociale media.

Contact