LTO+Nederland+benoemt+vakgroepbestuurders
Nieuws
© APA

LTO Nederland benoemt vakgroepbestuurders

LTO Nederland heeft deze week zes leden benoemd voor de vakgroep Akkerbouw, zes voor de vakgroep Bomen en vaste plantenteelt, vier voor de vakgroep Kalverhouderij en vier voor de vakgroep Konijnenhouderij.

De vakgroep Akkerbouw staat onder leiding van Jaap van Wenum uit Kootwijkerbroek. Als leden zijn benoemd Peter Berghuis uit Kloosterburen, Edwin Michiels uit Horst-Melderslo, Marcel Scholtens uit Luttelgeest, Adrie Bossers uit Langeweg, Dirk Jan Beuling uit Eerste Exloërmond en Pieter Evenhuis uit Giethoorn.

Vier van hen waren ook lid van de 'oude' vakgroep Akkerbouw, twee zijn nieuw. De vertrouwenscommissie stelt vast dat elk type landbouwgrond in de vakgroep is vertegenwoordigd.

Kalverhouderij

Voor de vakgroep Kalverhouderij zijn Fije Visscher uit Nijkerk, Piet Wisse uit Wâlterswâld, Herman Keurhorst uit Beemte-Broekland en Pieter Verhoeven uit Olland benoemd. Zij gaan aan de slag onder leiding van voorzitter Wim Thus.

De vakgroep Kalverhouderij heeft nog twee vacatures. Alle benoemde bestuurders produceren blank kalfsvlees. Daarom gaat de voorkeur uit naar rosékalverhouders uit Zuid- en Oost-Nederland.

Konijnenhouderij

In de vakgroep Konijnenhouderij gaan Robbert Bekkers uit Elsendorp, Henk Oonk uit Vragender, Sander Tuitert uit Gelselaar en Enrichetta Bijsterveld uit Someren-Heide aan de slag. De laatste twee zijn nieuw. Arie Kool uit Gorinchem was al eerder tot voorzitter benoemd.

De leden van de vakgroep Bomen en vaste plantenteelt zijn Jan van Leeuwen uit Oudenbosch, Jan Veltmans uit Meijel, Caroline Janssen-Michels uit Veulen-Venraij, Sander Hendrikx uit Diessen, Remco Beekers uit Breda en Michiel Gerritsen uit Hazerswoude. Voorzitter is Henk Raaijmakers uit Deurne.

Weer

 • Zaterdag
  28° / 13°
  20 %
 • Zondag
  27° / 15°
  10 %
 • Maandag
  27° / 13°
  10 %
Meer weer