Werknemers in de veehouderij moeten meer kansen krijgen om zich te ontwikkelen, vinden werkgevers en de vakbonden. Daarom is er voor honderd werknemers een scholingstegoedbon met een waarde van 1.500 euro.
Nieuws

Gratis scholingsvouchers voor werknemers in dierhouderij

Werknemers in de veehouderij moeten meer kansen krijgen om zich te ontwikkelen, vinden werkgevers en de vakbonden. Daarom is er voor honderd werknemers een scholingstegoedbon met een waarde van 1.500 euro.

Scholing vergroot de kansen in de huidige baan en op de arbeidsmarkt. Met een scholingsvoucher krijgt de werknemer een financiële vergoeding voor een cursus of opleiding die hij of zij naast het werk wilt volgen.

Zelf aanvragen

Werknemers moeten zelf de voucher aanvragen. De werkgever wordt er niet bij betrokken. De voorwaarden zijn eerlijk, maar ook streng, schrijft vakbond CNV. Iemand die zonder toekenning van de voucher vooraf kosten maakt, loopt het risico dat deze niet worden vergoed.

Geïnteresseerden kunnen een scholingsvoucher aanvragen bij Colland.

Ilona Lesscher

Ilona Lesscher

Ilona Lesscher is redacteur Veehouderij. Zij volgt de varkenshouderij en overige intensieve sectoren.

Contact