Vitale+Varkenshouderij+krijgt+versterking
Nieuws
© Pixabay

Vitale Varkenshouderij krijgt versterking

Agrifirm, ForFarmers, Topigs Norsvin en Vion sluiten zich aan bij Coalitie Vitalisering Varkenshouderij (ViVa). Die bestaat uit Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Rabobank en het ministerie van Economische Zaken.

Een breed draagvlak in de keten is nodig om verdere verduurzaming van de varkenshouderij te realiseren. De nieuwe partners vinden het belangrijk om deel te nemen aan de de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij.

'De varkenshouderij in Nederland staat voor grote uitdagingen. Krachten moeten worden gebundeld om alle schakels in de keten te versterken. Samenwerking met alle schakels is van cruciaal belang. Wij roepen andere bedrijven dan ook op om zich ook bij de Coalitie aan te sluiten', zeggen de vier ketenpartners.

Toonaangevend

De Coalitie Vitale Varkenshouderij heeft als doel: een Nederlandse varkensketen die toonaangevend is op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. De productie van varkens vindt plaats op een transparante en geborgde wijze die maatschappelijk wordt gewaardeerd.

'Varkenshouders spelen actief in op de veranderende wensen van haar afnemers en de consument. Zij werken daarom intensief samen met andere partijen in de keten, zoals slachterijen en de retail.' zegt coalitievoorzitter Uri Rosenthal. Nauwe samenwerking moet leiden tot een beter economisch rendement van de sector.

Bijdrage hard nodig

'Het vitaal en toekomstbestendig maken van de Nederlandse varkenshouderij is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle partijen, die actief zijn in de varkensketen. Ketenpartners zullen allemaal hun steentje moeten bijdragen aan de verdere uitrol van het Actieplan', meent Rosenthal.

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer