Rabobank+positief+over+markt+voor+vleeskuikens
Nieuws
© Twan Wiermans

Rabobank positief over markt voor vleeskuikens

De Rabobank is positief over de vooruitzichten voor de tweede helft van 2017 voor de Europese vleeskuikenhouderij. Onzekere factoren zijn de groeiambities van de pluimveehouderij specifiek in Oost-Europa en de vogelgriepdreiging die vanaf oktober weer toeneemt.

De marktprijzen voor pluimveevlees zijn de afgelopen maanden op niveau gebleven en stegen zelfs vanaf mei. De Rabobank wijt dat aan de uitbraken van vogelgriep, waardoor exportrestricties golden voor de getroffen gebieden en er tijdelijk een rem kwam op uitbreidingen.

De Rabobank verwacht dat de komende maanden vogelgriep waarschijnlijk weer de hoofdrol zal opeisen. Het aantal uitbraken is sinds april flink gedaald, maar recente meldingen uit Frankrijk en Italië wijzen erop dat de situatie nog steeds onzeker is. De bank roept pluimveehouders op kritisch te blijven op het eigen bedrijf en collega's.

Conceptmarkt vol

De markt voor conceptvleeskuikens is in het tweede kwartaal van 2017 beter in balans gekomen. Dat komt doordat enkele pluimveehouders weer terug zijn geschakeld naar reguliere vleeskuikens. Dit gebeurde onder regie van de slachterijen.

Hoe de conceptmarkt zich verder zal ontwikkelen, hangt volgens de Rabobank vooral af van de verwerkende industrie. De binnenlandse retailmarkt is op dit moment grotendeels verzadigd. De Rabobank verwacht dat het buitenland in de toekomst mogelijk ruimte zal bieden voor verdere groei.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer