Financi%C3%ABle+meevaller+voor+POV
Nieuws
© TWan Wiermans

Financiële meevaller voor POV

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) en de belastingdienst hebben overeenstemming bereikt over de nog benodigde btw-betaling. POV verwacht dat een aanzienlijk deel van de gereserveerde 231.000 euro daardoor vrijvalt.

Hoe hoog de vrijval exact is, is echter nog niet duidelijk. In de komende weken wordt de eindafrekening opgemaakt en de btw-betaling doorgevoerd. Grosso modo zijn de betalingen inzake I&R/RVL en de ketenkwaliteitsystemen btw-plichtig, alle overige zaken niet.

Twee keer een miljoen

Naast de vrijval van voorzieningen hebben LTO en Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) beide een miljoen euro overgemaakt naar de POV. De afwikkeling daarvan nam tijd omdat eerst de fiscus een standpunt moest innemen of daar schenkingsrecht over verschuldigd is. Daarop is nu ook voor ons positief beschikt.

Daarbovenop is ook nog eens een subsidie van 1 miljoen door het ministerie van Economische Zaken toegekend die in de komende weken uitgekeerd wordt.

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer