Milgro+neemt+afvalstroom+FloraHolland+onder+hoede
Nieuws
© FloraHolland

Milgro neemt afvalstroom FloraHolland onder hoede

Milgro, marktleider in onafhankelijke afval- en grondstoffenmanagement, neemt de afvalstromen van Royal FloraHolland onder zijn hoede.

De afspraak hierover is woensdag officieel beklonken. Sinds begin deze maand had Milgro al de volledige regie over de interne afvalstromen en -processen van de bloemenveiling en de aansturing van externe afvaldienstverleners.

In samenwerking met FloraHolland werkt Milgro aan de realisatie van de 'zero waste'-ambitie die de bloemenveiling heeft geformuleerd. Innovatie gericht op verdere verduurzaming en lagere kosten zijn daarbij de uitgangspunten.

Geen restafval meer

'Verantwoord ondernemen door innovaties toe te passen is een belangrijk speerpunt van FloraHolland. Het doel is om geen restafval te produceren', zegt Piet Briët, verantwoordelijk voor duurzaamheid bij FloraHolland.

'In Milgro hebben we een partner gevonden die ervoor zorgt dat we meer waarde gaan halen uit onze grondstoffen die we vandaag nog afval noemen. Dit sluit aan bij onze circulaire ambitie. Op den duur gaat dit afval in plaats van geld kosten, juist geld opleveren.'

Vergunning

Aan de vergunning aan Milgro is een tenderprocedure voorafgegaan, die was gebaseerd op het inkopen en realiseren van de hoogste waarde voor de laagste prijs. 'Deze methode biedt opdrachtnemers optimale kansen om hun expertise te laten zien', aldus FloraHolland. Milgro wordt actief op alle vestigingen van de bloemenveiling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer