Prognose suikeropbrengst naar 15 ton per hectare

Suiker Unie heeft de prognose voor de gemiddelde suikeropbrengst per hectare iets verhoogd naar 15 ton.

De verhoging is onder meer gebaseerd op de inmiddels geoogste en geleverde percelen. In een update over de oogstresultaten van de lopende campagne meldt Suiker Unie dat het suikergehalte is gestegen naar 15,95 procent. Het tarrapercentage blijft nog boven 10 procent en de winbaarheid is 90,2.

De agrarische dienst van Suiker Unie verwacht de komende periode een verdere verbetering van de kwaliteit van de suikerbieten. Het drogere en zonnige weer zal een positief effect hebben op het suikergehalte en dankzij de betere oogstomstandigheden zal ook het gehalte aan tarra dalen.

Volgens planning

De verwerking van de suikerbieten in beide fabrieken van Suiker Unie verloopt inmiddels volgens de planning. De eerste week van de campagne was sprake van vertraging vanwege technische problemen in Dinteloord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer