Europees+Parlement+weigert+lobbyisten+Monsanto
Nieuws
© Archief

Europees Parlement weigert lobbyisten Monsanto

Lobbyisten van chemieconcern Monsanto mogen zich voorlopig niet meer vertonen in het Europees Parlement.

Meerdere internationale media melden dat de voorzitters van de partijen in het Europees Parlement dat donderdag unaniem hebben besloten. Aanleiding is de weigering van Monsanto om deel te nemen aan een hoorzitting van het parlement over glyfosaat en de 'Monsanto Papers'.

Monsanto wordt er met name in de Verenigde Staten van verdacht wetenschappers en wetenschappelijke studies te hebben beïnvloed voor een gunstig oordeel over glyfosaat. In een eerdere reactie zei een topman van Monsanto dat hij het niet de rol van het Europees Parlement vindt om de geloofwaardigheid van publicaties van onafhankelijke agentschappen te toetsen.

Uitsluiting is primeur

De mogelijkheid om bedrijven, organisaties of individuele personen de toegang tot het Europees Parlement te ontzeggen bestaat sinds kort. De weigering om deel te nemen aan een hoorzitting kan daarvoor een aanleiding zijn. De uitsluiting van medewerkers van Monsanto is een primeur.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer