Mestfraude+in+Brabant
Nieuws
© Twan Wiermans

Mestfraude in Brabant

Vijf mensen in Noord-Brabant zijn aangehouden vanwege mestmonsterfraude. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het gaat om twee veehouders en drie medewerkers van een loonbedrijf dat mest verhandelt en vervoert. In alle vrachtwagens waar mest in wordt vervoerd zit bemonsterings- en verpakkingsapparatuur die automatisch een mestmonster neemt.

Dit mestmonster wordt automatisch in een verzegelde monsterpot gedaan. De veehouders en medewerkers van het loonbedrijf worden er van verdacht dat zij deze bemonsteringsapparatuur hebben aangepast zodat de monsters niet goed worden verzegeld.

Weer

 • Donderdag
  12° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / 3°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 0°
  10 %
Meer weer
@nieuweoogst.nu