Lodders+noemt+geitenhouderij+%27serieuze+sector%27
Nieuws
© Studio Kastermans

Lodders noemt geitenhouderij 'serieuze sector'

'De geitenhouderij is een jonge, serieuze sector met veel groeipotentieel die nadrukkelijk bezig is om te professionaliseren. Ik heb daar bewondering voor', zegt Helma Lodders, Kamerlid voor de VVD.

Lodders bracht maandag, op uitnodiging van LTO Nederland, een werkbezoek aan de geitenhouderij. Op het bedrijf van Martijn de Kruijf in Leusden werd ze bijgepraat over actuele ontwikkelingen in de sector.

In de gesprekken werd duidelijk dat de sector nog verder wil groeien. Volgens Lodders is daar genoeg potentieel voor. 'In het zuivelschap van de supermarkten neemt het assortiment producten uit geitenmelk hand over hand toe.'

Werken aan oplossingen

Het Kamerlid waardeert het dat de geitenhouderij, ook in ketenverband, zich nadrukkelijk professionaliseert en zich richt op vraagstukken die leven in de maatschappij. 'Neem het probleem van de bokjes, het is heel belangrijk dat men zelf aan oplossingen werkt.'

Tijdens het werkbezoek kwam ook de onzekerheid aan de orde waarin de geitenhouderij momenteel verkeert. Rapporten over gezondheidseffecten bij omwonenenden leiden tot op beperkingen op nieuwbouw en uitbreiding.

Bewonderenswaardig

Lodders stelt vast dat de gezondheidsrapporten wel heel verschillend worden gelezen, bijvoorbeeld door de diverse provincies. 'Maar ik vind het bewonderenswaardig dat de sector ook hier haar eigen verantwoordelijkheid neemt en naar oplossingen zoekt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer