Rabobank+ziet+dat+boer+weer+geld+verdient
Nieuws
© Archief

Rabobank ziet dat boer weer geld verdient

'De sfeer in de melkveehouderij is weer goed, er wordt weer verdiend en er kan weer worden geïnvesteerd', weet Rabobank-topman Ruud Huirne.

Huirne vertelde dat maandagavond tijdens een bijeenkomst van LTO Noord West-Achterhoek en het CDA in Heelweg. De stijging van de melkprijs heeft volgens hem een positief effect. 'Ik zie een enorme verbetering binnen de melkveehouderij.'

Het dal was volgens hem voor een aantal boeren ook diep.'Die zijn er misschien nog niet helemaal uit, maar ik zie wel een positieve stemming. Ik verwacht dat verreweg het grote gros nu snel uit het dal komt.'

Rechtzaken

De Rabo-topman wacht nu de uitkomst af van de rechtszaken over de fosfaatrechten. 'Dat om te weten waar we aan toen zijn en of de rechten daadwerkelijk door de politiek worden ingevoerd.'

'Gezonde bedrijven willen we door deze periode heen helpen. Maar is een plan niet reëel of niet haalbaar dan moeten we een ander gesprek hebben. Als we op langere termijn perspectief willen zien, moeten we er alles aan doen om dat rond te zetten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  23° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  24° / 7°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer