Vegetarische+Slager+moet+snijden+in+namen
Nieuws
© vegetarische slager

Vegetarische Slager moet snijden in namen

De Vegetarische Slager moet de namen van een deel van zijn vleesvervangers aanpassen, meldt de Volkskrant. Het gaat om aanduidingen als Visvrije tonyn, Kipstuckjes en Gerookte speckjes.

Die namen kunnen volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit verwarrend en misleidend zijn. De Vegetarische Slager moet voor maart 2018 de namen wijzigen. Gebeurt dat niet dan dreigt er een boete.

Mede-oprichter Niko Koffeman van De Vegetarische Slager vindt dat er sprake is van een 'politiek gemotiveerde' actie, waarachter de vleeslobby zit. Mocht het tot een boete komen, dan gaat hebt bedrijf zeker in beroep, kondigt Koffeman aan.

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer