%27Boer+verliest+slag%2C+maar+de+oorlog+nog+niet%27
Nieuws
© Johan Wissink

'Boer verliest slag, maar de oorlog nog niet'

'We hebben de slag verloren, maar een verloren slag is nog geen verloren oorlog', vertelde akkerbouwer Bert Sloetjes uit Halle tijdens een bijeenkomst over maatschappelijke acceptatie.

LTO Noord West-Achterhoek en CDA Achterhoek hielden maandag een bijeenkomst in Heelweg over het thema boer zijn, boer blijven! 'Dat uitroepteken staat er niet voor niks', weet Sloetjes. 'We moeten onszelf niet in de slachtofferrol drukken want uiteindelijk bepalen we zelf of we boer blijven of dat we wat anders gaan doen.'

Tweede Kamerlid Jaco Geurts, Rabobank topman Ruud Huirne en agrarisch coach Paulien Hogenkamp waren aanwezig om de zaal toe te spreken. Huirne: 'Als je naar Brabant kijkt is de discussie al dood voordat je begonnen bent. Er moet flink geïnvesteerd worden in maatschappelijk draagvlak.'

Sloetjes: 'Tot 10 jaar terug heeft de sector goed gehandeld, met technische oplossingen op vraagstukken van milieuorganisaties. Maar het debat is verlegd. Het gaat niet meer om de inhoud, maar om gevoel en emotie, daar hebben we als landbouw nog geen goed antwoord op.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer