Regen+vertraagt+zetmeelaardappeloogst
Nieuws
© Arie Meijer

Regen vertraagt zetmeelaardappeloogst

De regenval van de afgelopen weken zorgt voor drukte bij de oogst van de zetmeelaardappelen.

De meeste akkerbouwers willen de aardappelen snel uit de grond halen, maar voor Erik Springer van de Coöperatieve werktuigenvereniging Emmen en Omstreken duurt rooien juist langer. 'Dit is redelijk zware grond. En na de regenval wil het nog wel lastig zeven.'

Avebe begon half augustus met de aardappelcampagne en volgens het zetmeelconcern ligt de oogst in vergelijking met andere jaren. Bij aanvang van het groeiseizoen in april, mei en juni was er sprake van een droge en warme periode. De opgelopen groeiachterstand werd ten dele gecompenseerd door voldoende neerslag in juni en juli.

Springer hoopt nu vooral op wat droger weer. 'De aardappeloogst is tot nu toe goed. Allen mag het nou wel een keer ophouden met regenen.' Zetmeelconcern Avebe verwacht dat de aardappelcampagne doorgaat tot medio april 2018.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer