Smaakonderzoek+in+Markthal+van+Rotterdam
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Smaakonderzoek in Markthal van Rotterdam

Wageningen UR doet van 9 tot en met 15 oktober smaakonderzoek in de Martkhal in Rotterdam onder de (internationale) bezoekers. Ze kunnen nieuwe en verbeterde groenten en fruit proeven.

Ieder jaar komen er tientallen nieuwe soorten groenten op de markt waarvan de consument waarschijnlijk geen weet heeft. Producten worden continu vernieuwd en verbeterd. Wageningen UR test in Bleiswijk met een panel van 500 Nederlanders of de smaak van deze groenten en fruit goed is.

'De Markthal is een kans om op grotere schaal Internationaal onderzoek te doen. We staan in de Markthal met verschillende producten en vragen aan voorbijgangers wat ze nu lekker vinden. Voor het onderzoek worden ook studenten ingezet van de Hogeschool Rotterdam die 'proevers' werven', zegt Wouter Verkerke, onderzoeker van WUR Glastuinbouw.

Mening geven

Verkerke geeft aan dat het contact met de consument heel belangrijk is. 'Onze klanten willen weten wat consumenten van hun producten vinden. Voor de consument is het anderzijds heel leuk om hun mening te kunnen geven over de verschillende producten. De stem van de consument wordt gehoord en zo hebben zij invloed op wat er uiteindelijk geteeld wordt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer