Verwachte+storm+raakt+Bolletongersdei
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Verwachte storm raakt Bolletongersdei

Het evenement Bolletongersdei dat morgen in Bolsward zou worden gehouden, is aangepast vanwege de storm die wordt voorspeld. Het landbouwsymposium is afgelast. De kalverkeuring met zo'n 60 deelnemers verplaatst naar een andere locatie.

Het bestuur is teleurgesteld, zeker ook omdat voor het eerst sinds 2000 weer een kalverkeuring op het programma van Bolletongersdei staat.

'De keuring wordt nu in een rijhal van paardensportvereniging de HanzeRuiters gehouden. Dat is mooi voor de deelnemers, maar de sfeer is waarschijnlijk anders als deze in een tent plaatsvindt en bezoekers van de landbouwbeurs er ook bij aanwezig zijn', stelt Jan Galema van Stichting Bolletongersdei.

Arriva

Dat de landbouwbeurs niet doorgaat vindt Galema 'heel erg jammer'. 'Maar wij vinden het niet verantwoord om met veel mensen in een tent te zitten wanneer het stormt. Wij willen deze risico's niet op ons nemen.' Burgemeester Haijo Apotheker, voormalig landbouwminister zou de beurs openen en zijn visie geven op voedsel. De beurs zou voor het eerst op het Arriva-terrein in een grote tent plaatsvinden vanwege reconstructie in het centrum.

Gemeente Sudwest-Fryslân beslist morgen of de standhouders hun kramen kunnen opzetten voor de jaarmarkt. Datzelfde geldt voor het ringrijden dat normaalgesproken 's avonds wordt gehouden.

MKZ

Volgens Galema is de beurs nog nooit vanwege het weer afgelast. 'De laatste keer was tijdens de MKZ-crisis.'

Het bestuur wil binnenkort met de gemeente om tafel over de communicatie en de opzet van het agrarische feest in de toekomst. 'Die communicatie kan veel beter. Bovendien moeten we ons beraden hoe we het in de toekomst op gaan pakken, of een tent wel de geschikte locatie is voor een landbouwbeurs.'

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  23° / 6°
  10 %
Meer weer