Kapotte+transportband+legt+bietenaanvoer+stil
Nieuws
© nieuwe oogst

Kapotte transportband legt bietenaanvoer stil

De verwerkingslocatie van Suiker Unie in Vierverlaten heeft sinds gisteren te maken met een grote storing, de aanvoer van suikerbieten ligt daardoor waarschijnlijk enkele dagen stil.

Vanwege een kapotte transportband voor de invoer in de fabriek kunnen voorlopig geen suikerbieten in Vierverlaten verwerkt worden. De verwachting is dat de storing binnen een dag of twee hersteld zal zijn. 'Er is sprake van een zware reparatie', zegt Gert Sikken, manager agrarische dienst van Suiker Unie.

De fabriek van Suiker Unie in Vierverlaten verwerkt dagelijks zo'n 28.000 ton suikerbieten. Dat de aanvoer stilligt zal volgens Sikken ongetwijfeld tot gevolg hebben dat de campagne iets langer gaat duren. Volgens hem is het op dit moment nog te vroeg om iets te zeggen over de financiële consequenties van deze storing. 'We focussen ons er vooral op om de fabriek zo snel mogelijk weer te laten draaien.'

Geen grote vertraging

Sikken verwacht niet dat de gevolgen voor de bietenoogst in Noord-Nederland groot zal zijn. 'Er is minder noodzaak om snel te rooien. Maar het aanvoerschema zal geen grote vertraging oplopen.'

Overigens meldt Suiker Unie dat de productie van suiker in Vierverlaten wel doorgaat. De storing betreft alleen de invoer van suikerbieten, er kan nog wel al opgeslagen diksap worden verwerkt. Later in de campagne zal Suiker Unie de voorraad diksap opnieuw aanvullen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer