Rekenkamer+wil+duidelijkheid+over+1%2C5+miljard+euro+voor+dierenwelzijn
Nieuws
© Gallagher

Rekenkamer wil duidelijkheid over 1,5 miljard euro voor dierenwelzijn

Wordt de 1,5 miljard euro die de Europese Unie (EU) tussen 2014 en 2020 uitgeeft aan dierenwelzijn van kippen wel goed besteed? Op die vraag hoopt de Europese Rekenkamer eind volgend jaar antwoord te geven.

'Burgers van de Europese Unie worden steeds bezorgder over dierenwelzijn', zegt rekenkamerlid Janusz Wojciechowski. Het onderzoek moet volgens hem uitwijzen of de relatief strenge regels in Europa wel in de praktijk worden gebracht.

De controleurs nemen in hun onderzoek mee of de Europese wetgeving voor dierenwelzijn van pluimvee wel wordt nageleefd. Ze zullen vijf landen bezoeken: Duitsland, Frankrijk, Polen, Italië en Roemenië.

Transport en slacht

De EU telt naar schatting 4,5 miljard kippen en kalkoenen en 330 miljoen koeien, varkens, geiten en schapen. De rekenkamer kijkt niet alleen naar hun leven op de boerderij, maar ook naar hoe ze worden getransporteerd en geslacht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer