Syngenta%3A+stop+gebruik+Reflect+in+paprika%27s
Nieuws
© Koen van Wijk

Syngenta: stop gebruik Reflect in paprika's

Syngenta maant telers om het gewasbeschermingsmiddel Reflect per direct niet meer toe te passen op paprika, snack- en puntpaprika, Spaanse en cayennepeper.

Bij gebruik volgens het etiket is er een risico dat de concentratie isopyrazam de vastgestelde maximale residulimiet in zowel grote als kleine paprika's overschrijdt. Hoewel deze nieuwe data geen enkel veiligheidsrisico met zich meebrengen, vormen deze limietoverschrijdingen een mogelijk handelsrisico.

Enkele weken geleden werd Syngenta geattendeerd op een mogelijk risico op overtreding van de maximale residulimiet na toepassing van het product Reflect in kleine paprika's.

Residuonderzoek

De gewasbeschermingsproducent heeft een nieuw residuonderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat als Reflect wordt gebruikt, volgens het etiket er een risico is dat de concentratie isopyrazam de vastgestelde limiet in zowel grote als kleine paprika's overschrijdt. Deze nieuwe gegevens zijn conflicterend met eerdere resultaten uit residu proeven.

Hoewel de nieuw gevonden waarden geen enkel veiligheidsrisico met zich meebrengen, vormen deze limietoverschrijdingen een mogelijk handelsrisico. Om deze risico's te vermijden, dringt Syngenta erop aan om Reflect per direct niet meer toe te passen op paprika, snack- en puntpaprika, Spaanse en cayennepeper.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer