Wageningen+opent+onderzoeksruimte+kwaliteitsbeheer
Nieuws
© Wageningen University en Research

Wageningen opent onderzoeksruimte kwaliteitsbeheer

Wageningen Food & Biobased Research heeft vrijdag haar vernieuwde onderzoeksfaciliteit voor kwaliteitsbeheersing in de groente-, fruit- en bloemensector geopend.

In de faciliteit zijn kennis en expertise over naoogsttechnologie en agrofoodrobotica samengebracht. Bedrijven kunnen met de inzichten die zij in Wageningen opdoen, hun producten langer vers houden en voedselverspilling terugdringen.

'Bedrijven hebben baat bij een duurzame versketen waarin de kwaliteit tijdens bewaring, transport en verkoop optimaal wordt gestuurd. Voedselverliezen worden hiermee teruggedrongen en er komt meer kwalitatief goed voedsel beschikbaar voor de wereldbevolking', zegt algemeen directeur Raoul Bino van de Agrotechnology & Food Sciences Group van Wageningen University & Research over de nieuwe stap.

Miniklimaatcellen

Tijdens de opening van de onderzoeksfaciliteit gaven Wageningse experts demonstraties over diverse onderwerpen en konden ruim honderd relaties een kijkje nemen in de diverse onderzoeksruimtes, zoals een testruimte voor koelvoertuigen en miniklimaatcellen.

Er zijn ook speciale ruimtes voor robotica en visiononderzoek, waarin experts werken aan methoden voor snelle, objectieve en nauwkeurige kwaliteitscontrole. Het gebouw beschikt over een plaza die bedrijven kunnen huren voor demonstraties, workshops en trainingen.

Multidisciplinaire aanpak

Om wereldwijd tot duurzame versketens te komen, is een multidisciplinaire aanpak nodig. In de vernieuwde onderzoeksfaciliteit zijn expertises rond de fysiologie, kwaliteit en houdbaarheid van versproducten gekoppeld aan robotica en visiontechnologie.

Wageningse experts en bedrijven vertalen de opgedane inzichten naar methoden waarmee de kwaliteit van producten snel, objectief en nauwkeurig is te meten en te voorspellen.

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  23° / 6°
  10 %
Meer weer