Bomech+verdeelt+mest+precies
Nieuws
© Bomech

Bomech verdeelt mest precies

Bomech uit Albergen presenteert in november op Agritechnica in Hannover drie noviteiten: de Exact-verdeler met roterende messen en de Compact Sleepvoetbemester voor de zelfrijder of sleepslangsysteem.

Een kleinere mestgift per hectare is een ontwikkeling die vraagt om verbetering van de verdeling en een efficiënter mineralengebruik. Daarnaast moeten de operationele kosten van het uitbrengen van mest zo laag mogelijk zijn.

Voor deze ontwikkelingen heeft Bomech de nieuwe Exact-verdeler ontwikkeld met een snijsysteem met roterende messen die per kant, links en rechts, over een vast gemonteerde gatenschijf snijden. Het resultaat is een nauwkeurige verdeling.

Snijschijven

Het hart van de roterende snijschijven bevindt zich uit het midden van de gaten van de gatenschijf. Door deze verschillende draaipunten en de weerstand van de te snijden vaste delen in de mest blijven de messen constant draaien.

Deze constante rotatie van de snijschijven zorgt ervoor dat elke snede met een nieuw stuk mes wordt uitgevoerd, waardoor slijtage vermindert. Daarnaast heeft de roterende beweging het voordeel dat de snijschijven zelfslijpend werken. Dit verlengt de levensduur van de slijtdelen.

Sleepvoetbemester

De Compact Sleepvoetbemester is een compacte en stabiele bemester, die speciaal is ontwikkeld voor zelfrijders en sleepslangsystemen. De machine is beschikbaar met een werkbreedte van 12, 15 en 18 meter en heeft een transportbreedte van 2,95 meter.

Door het compacte ontwerp en het feit dat het zwaartepunt dicht aan het trekkende voertuig ligt, is de Compact aan bijna iedere trekker of zelfrijder te bouwen. Het trekpunt van de slang ligt diep in het koppelingsframe en dicht bij het trekkende voertuig, zodat deze altijd wendbaar en bestuurbaar blijft.

Krachten

De krachten die ontstaan door het trekken van de mestslang, worden onafhankelijk van de bemester over het koppelframe aan het trekkende voertuig doorgegeven. Hierdoor heeft het trekken van de toevoerslang geen invloed op de bodemaanpassing van de verdeler.

De verdeler past zich door middel van een dubbel pendelsysteem constant aan de bodem aan. De combinatie van dit systeem en de individueel geveerde sleepvoeten zorgt voor een optimale aanpassing aan de terreinomstandigheden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer