Rein+van+As+voorzitter+POV+Zuid%2DWest
Nieuws
© pov

Rein van As voorzitter POV Zuid-West

Rein van As (52) is gekozen tot voorzitter van de Regio Zuid-West van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Daarin bundelen varkenshouders in West- en Midden-Brabant en Zeeland hun krachten.

Van As is sinds zijn zestiende zelfstandig ondernemer en heeft een vleesvarkensbedrijf in Nispen. De overige leden die gekozen zijn in het POV-regiobestuur Zuid-West zijn: Adrie Mulders (47), vleesvarkenshouder in Nispen, Ad Kleiren (63), vleesvarkenshouder in Alphen, Chris Hoeven (57), zeugenhouder in Oirschot, Jos Naalden (38), zeugen- en vleesvarkenshouder in Bergen op Zoom, Marjo van Happen (56), zeugen- en vleesvarkensbedrijf en verkoop van eigen varkensvlees in Biest-Houtakker.

De producentenorganisatie start in alle zeven POV-regio's in Nederland met regiobesturen. Zuid-West is na de Noord, West en Gelderland de vierde regio waar een eigen regiobestuur is benoemd en de eerste in regio Brabant. Oost-Brabant krijgt woensdag 11 oktober een eigen regiobestuur. Volgende week is het de beurt aan Overijssel en Limburg, waarna de POV in alle regio's eigen besturen heeft.

Eén geluid

Met het benoemen van een regiobestuur in de Regio Zuid-West, zet de POV de volgende stap naar het integreren van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij in de POV. De regiobesturen bestaan dan ook uit varkenshouders van zowel NVV- als LTO-huize.

Het regiobestuur Zuid-West met op de achterste rij Adrie Mulders (links) en Jos Naalden. Voor (v.l.n.r) Chris Hoeven, Rein van As, Marjo van Happen en Ad Kleiren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer