Boer+wil+voederbiet+op+derogatielijst
Nieuws
© Johan Wissink

Boer wil voederbiet op derogatielijst

Melkveehouder Henk Zemmelink uit Hengelo voert zijn koeien al jaren voederbieten. Hij ziet dat steeds meer boeren daarvoor kiezen. Ook Bert Wissels. Zijn doel is om voederbieten op de derogatielijst te krijgen.

'Ik vind het een zeer positief gewas met hoge opbrengst en hoge voederwaarde', vertelt Zemmelink. 'Het is ook een gewas dat het qua productie en meststoffen het heel efficiënt doet.'

Melkveehouder Bert Wissels is benaderd om mee te doen aan een voederbietenproject. Zijn doel is om voederbieten op de derogatielijst te krijgen. 'Ik weet dat het waterschap ook mee doet aan het project. Het project is in aanvraag en ik hoop dat het doorgaat en dat we met cijfer kunnen aantonen dat het niet onderdoet qua nitraat onttrekking als grasland.'

'Als de bieten terug kunnen komen in de derogatie, denk ik dat er overal weer bieten verschijnen' verwacht Zemmelink. 'In België is het al aangetoond dat het veel nitraat onttrekt aan de grond,' weet Wissels.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  23° / 6°
  10 %
Meer weer