Zuid%2DHolland+wil+transformeren+in+proefveld+van+duurzaamheid
Nieuws
© Peter Smit

Zuid-Holland wil transformeren in proefveld van duurzaamheid

Provincie Zuid-Holland wil de komende jaren veranderen in een groot proefveld op het gebied van Duurzame Landbouw.

De provincie heeft voor praktijkexperimenten en bijzondere samenwerkingsverbanden 15 miljoen euro aan Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling beschikbaar gesteld. Een aantal van pioniers in de verduurzaming van de landbouw- en voedselketen heeft zich verenigd in het netwerk Voedselfamilies.

Tijdens World Food Day Rotterdam kunnen bezoekers kennis maken met deze voedselbedrijven uit de directe omgeving, in het paviljoen Lokaal in de Markthal.

Voedselkeuzes

Gedeputeerde Han Weber: 'Wij willen een wezenlijke verandering van ons voedselsysteem stimuleren. Daarom zijn wij blij met het netwerk van de Voedselfamilies. De mensen die met de voeten in de klei staan weten het beste hoe de verandering eruit moet zien.'

In paviljoen Lokaal vertellen vijf leden van de Voedselfamilies hun verhaal en inspireren het publiek meer stil te staan bij hun voedselkeuzes. Het gaat om de bedrijven Koppert Cress, Herenboeren Rotterdam, Willem&Drees, Booij Kaasmakers en de coöperatie Drechtstadboer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer