De+Heus+zet+meer+biologisch+varkensvoer+af
Nieuws
© Marilies Luth-Siegers

De Heus zet meer biologisch varkensvoer af

De Heus zette in de eerste negen maanden van dit jaar 30 procent meer biologisch varkensvoer af. Het bedrijf schrijft dit toe aan de gestegen vraag naar biologisch varkensvlees in 2015 en 2016.

Meerdere varkensbedrijven schakelden de afgelopen jaren over van de gangbare naar biologische productie. Doordat het omschakelingsproces tijd vraagt, komt dat in 2017 in voederomzetcijfers tot uiting.

Dat er financieel goed wordt gepresteerd in het biologische segment is volgens De Heus voor een belangrijk deel te danken aan de samenwerking in de keten. Hiermee wordt geprobeerd een eerlijke verdeling te bewerkstelligen, waarbij het doel is om zoveel mogelijk vraag gestuurd en rendabel te produceren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  23° / 6°
  10 %
Meer weer