Hartendorf+voorzitter+LTO%2Dvakgroep+Vleesveehouderij
Nieuws
© Dirk Hol

Hartendorf voorzitter LTO-vakgroep Vleesveehouderij

Wouter Hartendorf uit Santpoort-Zuid is benoemd tot voorzitter van LTO-vakgroep Vleesveehouderij. Daarmee zijn de voorzittersbenoemingen voor de LTO-vakgroepen nu afgerond.

De 36-jarige Hartendorf neemt in de vakgroep Vleesveehouderij het stokje over van waarnemend voorzitter Niels Mureau uit Wagenberg. Mureau blijft wel lid van de vakgroep.

In Santpoort-Zuid heeft Hartendorf heeft samen met zijn vrouw Femke een zoogkoeienbedrijf. De koeien zijn van het uit Italië afkomstige ras Marchigiana. In 1989 kwamen de eerste Marchigiana's naar Nederland. Tien jaar later koos Hartendorf voor deze dieren die natuurlijk afkalven, goede moedereigenschappen hebben en minimaal acht maanden per jaar buiten grazen.

Als voorzitter van LTO Noord Noordzeekanaal is de ondernemer al bestuurlijk actief. Hij geeft aan als 'assertieve twitteraar met scherpe zinnen over de vleesveehouderij' aan de slag te willen gaan als vakgroepvoorzitter.

Samenwerken

Hartendorf wil de vleesveesector goed op de kaart zetten en daarbij nauw samenwerken met andere sectoren. 'Een duidelijk verhaal vanuit het veld heb ik daarbij nodig en communicatie zal daarin een belangrijke rol spelen', zegt hij.

'Er is werk aan de winkel', stelt Hartendorf vast. Een sterk punt van LTO is volgens hem dat de organisatie in heel Nederland op gemeentelijk niveau vertegenwoordigd is. 'Leden moeten weer trots worden op hun club en dat kan met het nieuwe LTO Nederland', stelt de nieuwe vakgroepvoorzitter.

Vakgroepleden

Afgelopen week heeft LTO ook drie leden benoemd van de vakgroep Vollegrondsgroenten. Het zijn Robert van Meer uit Etten-Leur, Antonio van Beek uit Terheijden en John Stemkes uit Neer.

Voor LTO-vakgroep Paardenhouderij zijn Ilse Limpens uit Nuth en Matthijs Maat benoemd tot de nieuwe bestuursleden. Daarmee zijn deze vakgroepen weer op volle sterkte.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer