BASF+investeert+miljarden+in+Bayer%2Dpakket
Nieuws
© Nieuwe Oogst

BASF investeert miljarden in Bayer-pakket

In totaal 5,9 miljard euro heeft BASF over voor producten en diensten die Bayer CropScience moet afstoten vanwege de voorgenomen fusie met branchegenoot Monsanto.

De verkoop van deze onderdelen is noodzakelijk voor Bayer om goedkeuring te krijgen van mededingingsautoriteiten voor de overname van Monsanto. De betreffende bedrijfsonderdelen van Bayer waren in 2016 goed voor een omzet van 1,3 miljard euro.

De overeenkomst tussen BASF en Bayer betreft ook de overname van 1800 werknemers in onder meer de VS, Duitsland, Brazilië, Canada en België. BASF zegt toe dat de komende drie jaar geen arbeidsplaatsen verloren gaan en dat de arbeidsvoorwaarden gelijk blijven.

LibertyLink

Belangrijk onderdeel van de overname is de LibertyLink-technologie. Dit betreft het inbouwen via genetische modificatie van tolerantie in soja en katoen tegen herbiciden op basis van de werkzame stof glufosinaat.

Verder verkoopt Bayer de wereldwijde activiteiten die betrekking hebben op katoenzaad. Dit is met uitzondering van India en Zuid-Afrika. Voor de Noord-Amerikaanse en Europese markt neemt BASF de onderdelen over voor veredeling en vermeerdering van zaaizaad voor de teelt van koolzaad en soja.

Desinvesteringen

De voorgenomen transactie met BASF wordt definitief op het moment dat Bayer de acquisitie van Monsanto afrondt. Volgens de planning moet dit in januari 2018 plaatsvinden. In hun voorlopige overeenkomst hebben Bayer en Monsanto overigens afgesproken dat de totale waarde aan desinvesteringen niet hoger mag oplopen dan 1,6 miljard euro. Deze deal met BASF valt nog binnen die marge.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer