12+miljoen+voor+Brabantse+natuur+en+biodiversiteit
Nieuws
© Fotografie Twan Wiermans

12 miljoen voor Brabantse natuur en biodiversiteit

Voor maatregelen om natuur en biodiversiteit in Brabant te versterken, komt 12,4 miljoen euro beschikbaar. Het geld kom uit het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3).

De subsidieregeling is volgens uitvoeringsinstantie Stimulus Programmamanagement vooral interessant voor waterschappen, terreinbeheerders, gemeenten en andere eigenaren of beheerders van natuurgebieden.

Voorwaarde is wel dat die overwegen om in de tweede helft van 2018 grootschalige projecten te starten op het gebied van natuur- of beekherstel.

Stikstofuitstoot

In totaal is 9 miljoen euro beschikbaar voor PAS-herstelmaatregelen: maatregelen die de gevolgen van stikstofuitstoot op kwetsbare natuurgebieden terugdringen. Te denken valt aan het afplaggen of bekalken van stukken grond. Daarnaast is 3,24 miljoen euro beschikbaar voor watergerelateerde maatregelen.

Voorbeelden zijn het vernatten van natuurgebieden of het vispasseerbaar maken van stuwen. Dergelijke maatregelen dragen ertoe bij dat Nederland tijdig kan voldoen aan de Europese Kaderrichtlijn Water.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer