PvdD wil Zuid-Holland als diervriendelijkste provincie

Partij voor de Dieren (PvdD) wil van Zuid-Holland de diervriendelijkste provincie van Nederland maken.

Dat voornemen moet volgens de partij werkelijkheid worden na invoering van de nieuwe Omgevingswet. Die wordt naar verwachting in 2021 ingevoerd. Provinciale Staten van Zuid-Holland spraken woensdag over de invoering van de Omgevingswet en de gevolgen hiervan voor de provincie.

Voor de Partij voor de Dieren was dat de gelegenheid om een voorstel in te dienen om van Zuid-Holland de diervriendelijkste provincie van Nederland te maken. 'Het jaarlijks doodschieten en vergassen van honderdduizenden in het wild levende dieren past niet dat plaatje', stelt Statenlid Bart Canton.

Alternatieven

De partij wil daarom dat er alternatieven komen voor het doden van dieren die schade aan gewassen zouden veroorzaken. 'Het provinciebestuur heeft aangegeven gedane suggesties mee te nemen in de nieuwe nota over de Omgevingswet. Wij zullen dit kritisch blijven volgen', verzekerde Canton. 'In het wild levende dieren zijn de medebewoners van onze provincie. Zij verdienen een respectvolle plek en voldoende ruimte in Zuid-Holland.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer