Gouden+awards+Sitevi+voor+de+wijnbouw
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Gouden awards Sitevi voor de wijnbouw

De beurs Sitevi bestaat veertig jaar en richt zich op drie sectoren: wijn, olijven en groente- en fruit. Van de twintig awards gaan de belangrijkste naar innovaties in de wijnbouw.

De aankomende beurseditie vindt plaats van 28 tot en met 30 november in Montpellier, in Zuid-Frankrijk, en kondigt zich aan als een uniek vakevenement met een recordaantal exposanten. Innovatie is als rode draad van de beurs. Onlangs heeft de Sitevi de Innovation Awards, de prijzen voor de belangrijkste technologische innovaties, bekendgemaakt.

De Sitevi Innovation Awards brengen de laatste trends van de wijn- en olijfolieproductie en fruit- en groenteteelt onder de aandacht. Ze bieden een inzicht in de toekomstige ontwikkelingen. In totaal waren er 79 inzendingen. De vakjury kende twintig medailles toe: twee gouden, zes zilveren en twaalf bronzen. Beide gouden medailles zijn voor innovaties in de wijnbouw.

Drie trends

Uit de deelnemende producten van de Sitevi Innovation Awards kwamen drie trends sterk naar voren. De eerste belangrijke trend is gerelateerd aan de digitale technologie voor de automatisering van machines en voor digitale landbouw. Het tijdperk van de 'Landbouw op maat' is aangebroken en met name de 'Wijnbouw op maat'.

De tweede trend heeft betrekking op hogere efficiëntie van fytosanitaire behandelingsapparatuur, gericht op minder impact voor het milieu. Alternatieve oplossingen zoals bio-control producten zijn in opmars. En welk product er ook wordt gebruikt, het is essentieel om de productstroom te beperken en de efficiëntie te vergroten.

Tenslotte is optimalisering van de kwaliteit van methodes en producties de derde trend die is gesignaleerd in het kader van de Sitevi Innovation Awards. Er wordt gestreefd naar volmaakte eindproducten en meer controle over alle stadia van de productie. Van het werk op het land tot de eindstadia, zoals vulwerk en verpakking.

Bekijk meer over: