Vakantie+vieren+in+ondergronds+verblijf+in+de+wei
Nieuws
© Mariska Bloemberg-van der Hulst

Vakantie vieren in ondergronds verblijf in de wei

Familie Alferink uit Heeten runt vakantieboerderij Koe in de Kost. Gasten logeren er in een ondergrondse bungalow in de wei, genaamd Grondulows.

Loes Alferink (32) studeerde aan de modeacademie in Amsterdam, toen ze in 2006 met haar ouders plannen maakte voor een neventak op de boerderij in Heeten. Met 45 melkkoeien en 23 hectare grond zagen ze in hun omgeving geen mogelijkheden om het melkveebedrijf flink op te schalen.

Samen met haar ouders omschreef Alferink hun droombeeld: ze wilden mensen ontvangen in comfortabele vakantieverblijven op een bijzondere plek in de natuur. 'Veel stadsmensen hebben een natuurtekort', weet ze. 'Dat werd bevestigd toen we het boek 'Het laatste kind in het bos' lazen. Het is onze missie om mensen de natuur én boerderij te laten beleven.'

Aardappelhok

Het was voor de Alferinks een voorwaarde dat de vakantieverblijven in het landschap zouden passen. Ze lieten zich inspireren door het aardappelhok (jappelkoele), dat vroeger in hun regio vaak op boerderijen stond.

De familie noemt haar vakantiehuizen 'Grondulows', oftewel ondergrondse bungalows. Ze hebben organische vormen en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. 'We hebben veel respect voor onze omgeving en dragen dat ook over aan de gasten. Vanuit het huis heb je zicht op de koeien in de wei.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  23° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  24° / 7°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer