Boer+Van+Rijthoven+en+het+%27Mysterie+van+de+melkrobots%27
Nieuws
© Eigen Foto

Boer Van Rijthoven en het 'Mysterie van de melkrobots'

Documentaire 'Mysterie van de Melkrobots' gaat eind november officieel in première. Deze film over melkveehouder Johan van Rijthoven en zijn melkrobots is daarvoor al te zien in een aantal zalen in het land.

De documentaire werd ook op het Nederlands Film Festival vertoond. De film draait om melkveehouder Johan van Rijthoven uit Casteren. Dat is een boer die er alles voor over heeft om een gezond boerenbedrijf over te dragen aan zijn kinderen. Omdat zijn koeien niet genoeg melk geven en zijn bedrijf met de ondergang wordt bedreigd, neemt hij het op tegen de multinational die hem in zijn ogen drie ondeugdelijke melkrobots leverde.

Het wordt een strijd op vele fronten, zoals deze documentaire laat zien. Niet alleen met zichzelf, met zijn directe omgeving en de robotfabrikant, maar ook met geheimzinnige krachten die wellicht op zijn erf heersen.

Hoof

De film is 31 oktober te zien in De Pas in Heesch. Verder zijn er in november vertoningen in onder meer Geldrop, Zwolle, Helmond en Doetinchem. Bij deze vertoning is telkens een nabespreking met één van de hoofdrolspelers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  23° / 6°
  10 %
Meer weer