Nordzucker+boekt+meer+winst
Nieuws
© Nordzucker

Nordzucker boekt meer winst

Nordzucker heeft in het eerste halfjaar van boekjaar 2017/2018 meer winst behaald. Voor het hele boekjaar wordt een winst verwacht op het niveau van vorig jaar.

De Duitse suikerfabriek Nordzucker heeft in de eerste zes maanden van 2017/2018 een omzet van 845,5 miljoen euro gerealiseerd. Dit is 12,4 miljoen euro meer dan vorig jaar.

Tegelijkertijd behaalde het bedrijf een winst van 87,7 miljoen euro, tegen 36,8 miljoen euro vorig jaar. Vooral de hogere suikeropbrengsten hebben hieraan bijgedragen. Dit komt door de hogere prijzen voor quota en niet-quota suiker.

Wereldmarktprijzen

'We zijn klaar voor de vrije markt. Het huidige boekjaar is een overgangsjaar. De productieoverschotten in Europa en de lage wereldmarktprijzen zullen onvermijdelijk leiden tot lagere suikerprijzen', zegt Hartwig Fuchs van Nordzucker. 'Gezien het goede eerste halfjaar verwachten we over het hele jaar een winst gelijk aan vorig jaar.'

Nordzucker verwacht deze bietencampagne goede suikerrendementen. De zware regenval bemoeilijkt op veel plaatsen en begin van de oogst van bieten. Het einde van de campagne wordt in de tweede helft van januari verwacht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer