Omzet%2D+en+winstgroei+in+eerste+halfjaar+S%C3%BCdzucker
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Omzet- en winstgroei in eerste halfjaar Südzucker

In het eerste halfjaar van het lopende boekjaar 2017/18, dat loopt van 1 maart tot 31 augustus 2017, steeg de omzet van Südzucker met 9 procent tot 3.493 miljoen euro.

Vooral de segmenten suiker en bio-energie dragen bij tot de stijging van de omzet en de winst. Het bedrijfsresultaat van de Duitse bietenverwerker steeg significant met 73 miljoen euro naar 282 miljoen euro.

De omzet in het suikersegment steeg van 1.382 euro vorig jaar naar 1.516 miljoen euro miljoen dit jaar. De stijging is voornamelijk te danken aan hogere suikerinkomsten, in vergelijking met vorig jaar.

De hogere suikerinkomsten waren ook de belangrijkste reden voor de stijging van het bedrijfsresultaat tot 111 miljoen euro (vorig jaar 40 miljoen euro).

Bietencampagne

Door de uitbreiding van het bietenareaal met ongeveer 15 procent in het gebied van Südzucker en de gunstige groeiomstandigheden lukt het niet om de bietencampagne binnen de gewenste 120 dagen af te ronden.

Südzucker verwacht een bovengemiddelde opbrengst van circa 79 ton per hectare, tegen 74 ton vorig jaar. Bij 17,7 procent suiker (vorig jaar 17,2 procent) komt de suikerproductie boven het gemiddelde van de laatste jaren uit.

In totaal wordt naar verwachting meer dan 5 miljoen ton suiker gemaakt. De campagne begon in begin september bij Südzucker Polska. De overige fabrieken volgden tot half september.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer