Bieten+afgeleverd+met+meer+suiker+en+tarra
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Bieten afgeleverd met meer suiker en tarra

De kwaliteit van de suikerbieten is ook afgelopen week nog verder toegenomen, meldt Suiker Unie.

Het suikergehalte bedroeg in de afgelopen week 16,6 procent. De verschillen tussen de regio's lopen uiteen van 15,9 tot 17 procent. Het suikergehalte over de campagne is tot op heden 16,3 procent.

De tarra nam weer iets toe naar 10,8 procent. De verschillen in tarrapercentages tussen de regio's zijn soms groot: vorige week van 6,7 tot ruim 16 procent. Het gemiddelde over de campagne is tot op heden 10,5 procent.

Storingen

Doordat de opbrengst van de suikerbieten hoger is dan verwacht, zal de campagne waarschijnlijk doorlopen tot eind januari. De langere campagne komt ook door twee storingen aan de bietenband in Vierverlaten.

Op St. Philipsland werd vorige week vogelgriep geconstateerd op een pluimveebedrijf. Hopelijk blijft het bij dit ene bedrijf, maar zeker is dat nooit. Suiker Unie heeft er al eerder op gewezen dat bietentelers geen bietenhopen moeten aanleggen op erven met een pluimveestal. Dat om problemen met het laden van bieten te voorkomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer