LTO+wil+geen+arbeidsmigranten+in+voormalig+boerenbedrijf
Nieuws
© Flexwonen

LTO wil geen arbeidsmigranten in voormalig boerenbedrijf

LTO Noord vindt het geen goed idee van gemeente Schagen om voormalige agrarische bedrijfslocaties te gebruiken voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten. Dat blijkt uit een reactie op het nieuwe beleidskader van de gemeente.

LTO Noord afdeling Heerhugowaard-Langedijk-Schagen wijst erop dat de druk op het landelijk gebied onevenredig groot wordt, als hier ook de arbeidsmigranten gehuisvest worden die in andere sectoren werkzaam zijn.

LTO kritiseert het ontbreken in het gemeentelijk plan van een limiet aantal arbeidsmigranten per huisvesting. De organisatie wijst daarom op het maximum van veertig tijdelijke werknemers die gehuisvest mogen worden onder toezicht van de eigenaar, volgens de Regionale Kadernota Huisvesting in de Noordkop. Ook dit toezicht ontbreekt in het gemeentelijk plan.

Aanzuiging

Volgens LTO Noord bepaalt het huidige beleid dat huisvesting van tijdelijke werknemers op een agrarisch bedrijf niet meer mogelijk is, wanneer dit bedrijf wordt gestaakt.

Een aanzuigende werking van zulke huisvestingslocaties op migranten die elders werkzaam zijn, is niet denkbeeldig vindt LTO Noord. Omdat de gemeente geen grens aan omvang en hoogte van migrantenunits stelt, vreest LTO meerdere bouwlagen. Dit kan ook de gebruikswaarde van omliggende agrarische grond beperken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer