Meer+Noord%2DHollands+oktobergras+met+vergoeding
Nieuws
© Koen van Wijk

Meer Noord-Hollands oktobergras met vergoeding

Het aantal Noord-Hollandse Natura 2000-gebieden, waarbinnen de schade aan blijvend grasland in oktober voor een tegemoetkoming in aanmerking komt, is uitgebreid op verzoek van LTO Noord. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besloten.


De uitbreiding betreft de volgende Natura 2000-gebieden: Eilandspolder, Duinen Den Helder-Callantsoog, Zwanewater & Pettemerduinen, Abtskolk & De Putten, Noordhollands Duinreservaat, Kennemerland Zuid, Naardermeer, Wormer- en Jisperveld & Kalverpolder en Duinen en het Lage Land in Texel.

De schade aan het blijvend grasland in deze gebieden komt alleen voor een tegemoetkoming in aanmerking als er sprake is van oogstbaar gewas en beheer en schadebestrijding in het betreffende gebied (praktisch) niet mogelijk is.

Andere gebieden

Recent werd de schadevergoeding van oktobergras al gemeld voor de Natura 2000-gebieden Polder Zeevang, Eemmeer en Gooimeer Zuidoever, Ilperveld, Varkensland, Oostzanerveld, Twiske en Oostelijke Vechtplassen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  23° / 6°
  10 %
Meer weer