Twee+vrouwen+nemen+zitting+in+POV%2Dregiobestuur+Overijssel
Nieuws
© POV

Twee vrouwen nemen zitting in POV-regiobestuur Overijssel

Wouter Oude Voshaar (32) uit het Twentse Geesteren werd dinsdagavond gekozen tot voorzitter van POV-regio Overijssel. Uniek is ook de benoeming van twee vrouwen in het regiobestuur: zeugenhoudster Els Bruns uit Saasveld en biologisch varkenshoudster Nieske Neimeijer.


De Regio Overijssel is na de regio's Noord (Groningen Friesland, Drenthe), West (Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), Gelderland, Zuid-West (West- en Midden-Brabant en Zeeland) en Zuid-Oost (Oost-Brabant), de zesde regio waar een eigen regiobestuur is benoemd. Limburg is volgende week de laatste regio waar varkenshouders hun eigen bestuur krijgen.

De overige leden die zijn gekozen in het POV-regiobestuur Overijssel zijn: Arjan Pekkeriet (43) vleesvarkensbedrijf in Hellendoorn, Coen Bessembinder (24) woont in Holten heeft samen met familie een vleesvarkensbedrijf in Wierden, Gerben Dekker (28) woont in Almelo en heeft samen met ouders en broer een zeugenbedrijf en Jan van der Haar (43), zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Collendoorn.

Eén geluid

Met het benoemen van een regiobestuur in de Regio Overijssel, zet de POV de volgende stap naar het integreren van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij in de POV. De regiobesturen bestaan dan ook uit varkenshouders van zowel NVV- als LTO-huize.

De definitieve fusie tussen NVV en LTO Varkenshouderij is op 1 januari 2018. Regiobesturen van de POV zetten zich in voor de belangen van de varkenshouders in hun regio. De regiovoorzitter vertegenwoordigt de belangen van zijn regio in het Landelijk bestuur van de POV.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer