%27Verrassende%27+Belgisch+Witblauwe+Cocinelle+pakt+NVM%2Dtitel
Nieuws
© Johan Wissink

'Verrassende' Belgisch Witblauwe Cocinelle pakt NVM-titel

Van 't Staverhul Cocinelle van maatschap Van Ginkel-Van Dijk uit Uddel werd tijdens de NVM tot algemeen kampioen gekroond. 'Zoiets maak je misschien maar een keer in je leven mee.'

'Ik wist dat het een goede koe is, maar zo goed niet', erkent een verraste Tonnie van Ginkel. Zijn Belgisch Witblauwe koe pakte afgelopen zaterdag in de Zwolse IJsselhallen in die stamboekcategorie de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) de titel.

'Ze is compleet en zowel voor als achter breed. Daarbij is ze mooi rond in de rib en sjouwt ze op goede benen door de ring. Daarbij heeft ze ruim de maat', vertelt hij over de Imperial-dochter, die ook vooropstond in de reeks bij de oudere koeien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer