2+miljoen+Groningen+voor+overstap+naar+biologisch
Nieuws
© Gé Hirdes

2 miljoen Groningen voor overstap naar biologisch

De provincie Groningen stelt 2 miljjoen euro beschikbaar voor boeren die willen overstappen naar een biologische bedrijfsvoering. De subsidie is bedoeld voor de aanschaf van geschikte machines.

De provincie Groningen merkt dat veel boeren daar de overstap willen maken naar biologische landbouw. De provincie stimuleert dat door bijvoorbeeld informatie- en netwerkbijeenkomsten en overstapcursussen te organiseren.

Bij het maken van plannen stuiten boeren vaak op de hoge investeringen voor nieuwe machines die nodig zijn om zonder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te kunnen boeren. De afgelopen jaren zijn nieuwe, efficiëntere werktuigen ontwikkeld voor het zaaien, planten en onkruidvrij maken van gewassen. Met de subsidie kunnen biologische boeren deze aanschaffen, aldus de provincie.

Eigen bijdrage

Van de 2 miljoen euro wordt de helft beschikbaar gesteld door de provincie Groningen en de andere helft komt uit Europese middelen. Per aanvraag kan maximaal 100.000 euro subsidie verleend worden. De ondernemer draagt zelf 60 procent bij aan de investering. De overige 40 procent komt uit de subsidiepot. Ook boeren die gedeeltelijk biologisch produceren kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage.

Het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) organiseert op 25 oktober een bijeenkomst over deze subsidieregeling. Deze bijeenkomst is in Het Geweide Hof, Geweideweg 7 te Garmerwolde en begint om 13.00 uur.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer