FNV+verrast+door+vertrek+ceo+FloraHolland
Nieuws
© FloraHolland

FNV verrast door vertrek ceo FloraHolland

De FNV is onaangenaam verrast door het aangekondigde vertrek van CEO Lucas Vos bij FloraHolland. 'Medewerkers zijn verbijsterd.

De vakbond wijst erop dat in korte tijd vier bestuurders uit de top van de veilingorganisatie zijn vertrokken. Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Agrarisch Groen: 'Vos laat zijn mensen in verbijstering achter. Ik maak me ernstig zorgen over het bestuur en de toekomstbestendigheid van deze organisatie. Het zijn onrustige tijden. Er is op dit moment echt geen enkele werknemer die tegen mij zegt 'ik werk fijn bij FloraHolland'. Bovendien is de baanonzekerheid groot. Dat levert veel stress op bij de mensen.'

Volgens Brandenburg is er nog weinig terechtgekomen van de strategie die Vos tot 2020 heeft voorgesteld. 'De cao is verlopen op 30 juni, het sociaal plan op 30 september. We zitten midden in de onderhandelingen over een nieuwe cao en sociaal plan. Die worden door het vertrek van zoveel mensen uit de top enorm vertraagd.'

Voorstel

De directie van FloraHolland legde onlangs een eenzijdig voorstel voor een nieuw sociaal plan op tafel, maar de leden van de FNV accepteren dit niet. Brandenburg is voorzichtig positief over de aanstelling van Steven van Schilfgaarde als nieuwe ceo. 'Misschien wordt met zijn komst het proces nu eindelijk vlot getrokken.'

De volgende onderhandelingsronde voor een nieuwe cao en sociaal plan voor medewerkers van FloraHolland is op 15 november.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer