Vertraging+bij+afname+cichorei
Nieuws
© Eigen Foto

Vertraging bij afname cichorei

De goede opbrengsten van de cichoreicampagne zorgen mogelijk voor wat vertraging bij de afname van het gewas. Dat meldt Sensus Agro.

De cichoreicampagne is inmiddels bijna 6 weken onderweg. Sensus Agro ziet goede opbrengsten. De keerzijde hiervan is dat dit mogelijk wat vertraging veroorzaakt in de afname van uw cichorei.

Het inulinegetal ligt momenteel gemiddeld rond de 16,5. Het tarrapercentage blijft de laatste weken, zowel door goede oogstomstandigheden als ook door inzet van reinigers bij verlading in vrijwel alle regio's, onder de 10 procent, aldus Sensus Agro.

De organisatie voor de cichoreiteelt meldt dat de contractering voor 2018 in een aantal regio's vol, of nagenoeg vol zit. 'Voor die regio's waar wij nog niet vol zitten geldt: mocht u cichorei willen telen en uw contractaanvraag nog niet hebben ingediend, wacht dan niet langer', aldus Sensus Agro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer