Suikerbietenactiviteiten+Syngenta+naar+Deense+DLF
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Suikerbietenactiviteiten Syngenta naar Deense DLF

Het Deense DLF heeft op 1 oktober de suikerbietenactiviteiten van het Zwitserse chemie- en zadenconcern Syngenta overgenomen.

Met de overname zijn meer dan driehonderd medewerkers toegevoegd aan MariboHilleshög, de nieuwe naam voor het op zichzelf staande onderdeel van DLF dat suikerbietenzaad in meer dan dertig landen verkoopt. MariboHilleshög combineert de twee sterke suikerbietmerken Maribo en Hilleshög, die op grote schaal worden verhandeld.

De traditionele activiteiten voor suikerbietenveredeling zijn gevestigd in MariboHilleshög Research AB in Landskrona, Zweden, waar het bedrijf over de infrastructuur en het personeel beschikken voor zaadtechnologie en plantveredeling. Dit omvat ook ontwikkelingswerk voor de Noord-Amerikaanse markt. Het toegepaste biotechnologische werk zal worden opgenomen in de bestaande DLF competentiecentra.

Zaadvermeerdering

Productie management en marketing en verkoop zijn gevestigd in MariboHilleshög in Holeby, Denemarken. De Europese zaadvermeerdering vindt vooral plaats in Frankrijk en Italië. In de VS vindt de zaadvermeerdering plaats in Oregon. De verdere verwerking van het zaad alsmede de verkoop en marketing vind plaats in Longmont, Colorado.

DLF is van plan om continue verbeterde suikerbietenrassen te ontwikkelen om zo de suikerproductie te optimaliseren en suikerbieten winstgevender te maken. 'We zijn vastbesloten om op lange termijn te investeren in plantveredeling en zien voor de hand liggende synergieën met onze kennis in de biotechnologie', zegt Truels Damsgaard, CEO van DLF.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 9°
  70 %
Meer weer