Alle+regiobesturen+POV+benoemd
Nieuws
© POV

Alle regiobesturen POV benoemd

Ook varkenshouders in Limburg, die zijn aangesloten bij de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), hebben de krachten gebundeld. Woensdagavond is het regiobestuur benoemd. Daarmee is een nieuwe mijlpaal bereikt in de fusie tussen NVV en LTO Varkenshouderij.

Met Limburg is de POV in alle regio's in Nederland voorzien van eigen besturen. Eerder werden in de regio's Noord (Groningen Friesland, Drenthe), West (Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), Gelderland, Zuid-West (West- en Midden-Brabant en Zeeland), Zuid-Oost (Oost-Brabant) en Overijssel regiobesturen benoemd.

Regiobestuur Zuid

John Marcellis (39) werd woensdagavond in Nederweert-Eind gekozen tot voorzitter van de POV Regio Limburg. Marcellis heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Castenray. In het regiobestuur werden tevens twee vrouwen benoemd: Elly Michiels-Fleuren (43) en Lianne Kuijsten-De Rond (37). Elly heeft een vleesvarkens- annex akkerbouwbedrijf in Horst-Melderslo. Lianne heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Montfort.

De overige leden die zijn gekozen in het POV-regiobestuur Limburg zijn: Marco Botden (45), die een vleesvarkensbedrijf met bollenteelt in Vredepeel heeft, Antoon van Hoof (37) houdt zeugen- en vleesvarkens, eveneens in Vredepeel en Maarten Meulendijks (46) heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Ysselsteyn.

Eén geluid

Met het benoemen van de regiobesturen is een nieuwe mijlpaal bereikt bij de voorgenomen fusie tussen de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij (LLTB, ZLTO en LTO Noord). Beide belangenbehartigers worden per 1 januari 2018 definitief samengevoegd in de POV.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 9°
  70 %
Meer weer