G%C3%BCttler+toont+twee+noviteiten+op+Agritechnica
Nieuws
© Eigen Foto

Güttler toont twee noviteiten op Agritechnica

Op Agritechnica in Hannover presenteert Güttler twee noviteiten: de vernieuwde Mayor 640 prismawals en de SuperMaxx Bio Edition voor stoppelbewerking.

Veel landbouwers en loonwerkers waarderen de getrokken Güttler Mayor 640 prismawals met een werkbreedte van 6,40 meter. Op de beurs in Duitsland toont de fabrikant de Mayor 640 in een vernieuwde versie en daarnaast de Mayor 770. Dit is dezelfde wals met een werkbreedte van 7,70 meter.

Nieuw aan de Mayor is dat de druk hydraulisch wordt verdeeld, zodat de wals over de volle breedte gelijk aandrukt. Verder worden in werkstand de uitgeklapte delen automatisch gestabiliseerd. Daarnaast is het niet meer nodig om van de trekker af te stappen om de machine te ontgrendelen. En door een gewijzigde aankoppeling is nog korter te draaien.

Zaaibed maken

Met de Güttler prismawals met de 'gouden hoeftrap' is op de akker een ideaal zaaibed te maken: vast van onderen en mooi kruimelig van boven. De teler kan zo het verdampen van bodemvocht en de kans op dichtslibben van de grond voorkomen.

Op grasland stimuleert de prismawals de uitstoeling van de grassen en nieuw zaad wordt in de bodem vastgelegd. In combinatie met een Güttler wiedeg en pneumatisch zaaiapparaat is grasland goed te verzorgen. Net als bij andere Güttler walsen lopen ook bij de Mayor alle prismaringen in één rij, zodat kort draaien mogelijk is zonder bodembeschadigingen.

Gewasresten

Naast de Mayor 640 prismawals is op Agritechnica ook de SuperMaxx Bio Edition te zien in 7-balkige uitvoering, voor meer doorgang bij gewasresten. De 5-balkige Supermax van Güttler is al een jaar of tien op de markt.

De Supermax is een bodembeschermend concept voor mechanische onkruidbestrijding en stoppelbewerking. De machine, met werkbreedtes van 3 tot 6 meter, is robuust en toch licht trekkend. De SuperMaxx Bio Edition is in het bijzonder geschikt voor de biologische akkerbouw. Met de machine zijn er geen problemen meer met herbicideresistentie.

De SuperMaxx met zeven rijen tanden is vanaf Agritechnia leverbaar. Bij deze uitvoering is de doorgang van stro- en plantenresten fors vergroot, dit ondanks de relatief smalle werkafstand van 13 centimeter. De machine is daarmee ook zeer geschikt voor de eerste stoppelbewerking waarbij lange stoppels en veel stro aanwezig is.

Lager brandstofverbruik

In vergelijking met klassieke stoppelcultivatoren kenmerkt de 7-balkige SuperMaxx zich door een hogere capaciteit bij een lager brandstofverbruik. Het waardevolle bodemvocht blijft behouden zodat opslag- en onkruidzaad sneller opkomen.

In een volgende werkgang wordt het inmiddels deels verrotte stro met de triltanden ingewerkt, waarbij uitgelopen opslag en onkruiden worden uitgetrokken. Met de rij eggetanden worden de onkruiden op de oppervlakte afgelegd waarna ze kunnen verdrogen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 9°
  30 %
Meer weer